Medievistica Forum
http://www.medievistica.ro/forum/

Reciclarea muzeografilor
http://www.medievistica.ro/forum/viewtopic.php?f=19&t=47
Pagina 1 din 1

Autor:  D_Antonesei [ Septembrie 15, 2008, 05:22:40 PM ]
Subiectul mesajului:  Reciclarea muzeografilor

Inca o practica cel putin ciudata este intreţinuta de MCC: reciclarea muzeografilor. A celor tineri, daca se poate. Multi cu masterate, cu specializari, unii chiar in strainatate. Cu ce cursuri ii intretin in capitala, cu ce scop, cu ce rezultate? Sa afle despre practici de conservare demult iesite din uz? Sa aiba si cate un domn compilator de Muzeografie generala (carte istorica, de baza, nelipsita nici la concursurile pe post!) ceva de lucru?

De ce nu recicleaza MCC arheologii care stiu sa sape numai dupa ziduri? Inca in acest secol mai exista asa ceva, au drept de sapatura sau sunt girati de altii mai mari care au. De ce nu recicleaza directorii de muzee care au ramas in sec. XIX la cunostintele despre organizarea muzeelor si expozitiilor? De ce nu se invita la pregatire continua si membrii obositi ai comisiilor de monumente si arheologie care reusesc sa intre in contradictie cu toate normele legate de patrimoniu? Ori, dintre administratorii de monumente, tagma preoteasca numeroasa ce rar are idee de cum trebuie sa fie tratata o cladire istorica?

Autor:  Gelu Munteanu [ Septembrie 27, 2008, 11:43:37 AM ]
Subiectul mesajului:  Răspuns: Reciclarea muzeografilor

Eu aş dori să ştiu dacă, după un asemenea instructaj, se petrec ceva schimbări: se dă vreun examen de promovare? se pică vreodată cineva?
Poate careva să-mi povestească dacă a plecat viţel şi s-a întors bou? Sau o fi ajuns doct de muzeul nu-l mai încăpea?

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/