Medievistica Forum
http://www.medievistica.ro/forum/

note pentru directorii de muzee
http://www.medievistica.ro/forum/viewtopic.php?f=19&t=57
Pagina 1 din 1

Autor:  Ioan Finisan [ Octombrie 30, 2008, 06:31:32 PM ]
Subiectul mesajului:  note pentru directorii de muzee

S-a scris despre activitatea muzeelor. Mai mult înspre rău decât de bine.
La a "n"-a depunere a directorului Muzeului de Istorie din Cluj-Napoca (Ioan Piso), mi se pare normal să comentăm ce responsabilitate au şefii acestor instituţii pentru ceea ce există ori nu există în ele. Chiar dacă nu sunt medievişti, mulţi directori pot fi implicaţi în acte care determină mersul secţiilor lor de ev mediu.
Vă propun să-i umpleţi de note, ca la şcoală. Ca să se vadă public ce preţuiesc în ochii tuturor.
Pentru a lupta uşor cu pudoarea, ar fi mai simplu să numim doar localitatea cu muzeu. Cam astfel:
Braşov: Unul dintre cei mai vechi şefi. Fără nici un fel de performanţă profesională în nici un domeniu al istoriei. Şters, lingău politic, cu "casa" vraişte. Dau nota 4, deci candidat la corigenţă sau exmatriculare.
Brustureni: Mai bine păştea vaci la ţară. Dau nota 6 doar pentru că recunoaşte sincer acest lucru.

Autor:  Solomon Tiglaru [ Noiembrie 02, 2008, 08:47:13 PM ]
Subiectul mesajului: 

Cluj. Cui să dau note? Atâţia au fost pe acolo şi ce a rămas după ei? Pârtia apei! Va pleca romanistul, vine dacistul! O fi ceva calibru diferit, dar sunt atât de sceptic că vor face ceva care trebuie...
În primul rând ar trebui să iasă din păduchelniţa aia de clădire! Dar nimeni dintre omuleţii care vor conduce instituţia nu va avea organul convingerii la Locali sau la Capitalişti.
Deci, marea instituţie muzeală cu rămăşiţă de transilvanism doar la titlu va fi din ce în ce o dugheană locală, de măcinat ambiţii de veleitari foarte mici.
Pot încerca o medie post decembristă? Atunci, mai mult de 5-6 nu cred că aş putea oferi.

Autor:  bradut hartan [ Noiembrie 03, 2008, 11:05:15 PM ]
Subiectul mesajului: 

Zalău - conducerea feminină s-a remarcat prin prostie monumentală, care trebuia să fie şi agresivă. Dau un 3. Numai că mi se pare că cei care l-au simţit cel mai dureros au fost purtătorii de opinci din subordine.
E crud şi îţi vine să treci la camera de tortură cu cei care îngăduie aşa ceva.

Autor:  Gelu Munteanu [ Noiembrie 04, 2008, 12:29:01 PM ]
Subiectul mesajului: 

Cluj-Napoca.
Eu aş da un 8 la fostul (?) şef. Statură a avut, ceva a făcut. Nu prea cred că pentru Evul Mediu. Imaginea pe care a avut-o s-a datorat echipei proaste care l-a însoţit o vreme (adjunt). Măcar cineva care este în stare să bată Ministerul Culturii prin justiţie. În România, este un lucru de marcat.

Autor:  Vasile Mizgan [ Noiembrie 04, 2008, 07:15:40 PM ]
Subiectul mesajului: 

Domnul Munteanu:) Aveti.. si n-aveti dreptate:) Dar un 8 oricum mi se pare cam mult :) Si despre adjunct (daca ne gandim la aceeasi persoana) avem diferite pareri:)

O seara placuta,
"note numai bune" :D

Autor:  Solomon Tiglaru [ Decembrie 05, 2008, 09:11:21 PM ]
Subiectul mesajului: 

Ia vedeţi în ce bălăcăreală se află directorul de la Brăila - cel cu publicaţiile multe de medievistică.
http://www.obiectivbr.ro/index.php?pagi ... 0000024094
Ce notă să-i dai? Probabil că angajaţii aşteaptă să-l noteze doar superiorii.

Autor:  Ioan Finisan [ Decembrie 21, 2008, 07:41:35 PM ]
Subiectul mesajului:  note noi de la Ministerul defunct sau pregatire pentru?

Pe ultima sută de metri de fugă politică la cârma României Post-Medievale (cum o numeşte site-ul), liberalii au pregătit clătinări de scaune directoriale.
Iată ce zice ordonanţa lor de adio:
„Art. 50. – (1) În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, contractele de management încheiate în baza prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/2005 privind managementul instituţiilor publice de cultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 114/2006 încetează de drept.
(2) În termenul prevăzut la alin. (1), autoritatea are obligaţia de a încheia cu managerul un nou contract de management, guvernat de dispoziţiile art. 24.
(3) Durata noului contract de management nu poate depăşi durata pentru care a fost elaborat sau, după caz, aprobat proiectul de management care a stat la baza încheierii contractului de management iniţial.
(4) În cazul directorilor generali/directorilor instituţiilor care până la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă nu au încheiat contracte de management cu autoritatea, conform dispoziţiilor art. 10 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2005 privind managementul instituţiilor publice de cultură, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.114/2006, raporturile de muncă pentru funcţia de conducere, încetează de drept.”

E foarte posibil ca liberalii să fi adus pe tavă formula de înlocuire a şefilor care nu plac noilor asociaţi politic.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/