Medievistica Forum
http://www.medievistica.ro/forum/

Monumente manevrate
http://www.medievistica.ro/forum/viewtopic.php?f=22&t=25
Pagina 1 din 1

Autor:  Solomon Tiglaru [ Aprilie 22, 2008, 09:48:41 AM ]
Subiectul mesajului:  Monumente manevrate

Aseară, un oarecare post TV, îl găzduia pe d-l Prigoană, împreună cu opiniile domniei sale.
Fără nici un fel de legătură cu tot ceea ce se discuta, cadrul studioului era mereu "perturbat" sau "parţial ocupat" de nişte plasme imense care loveau în români cu imagini. Ce fel? Cu monumente istorice! Când au obosit să tot repete pe cele din România, numai neplimbaţii dincolo de ograda naţională nu au reuşit să priceapă că seria a continuat cu imagini din Budapesta!
M-a prins şi tristeţea şi revolta. Uite la ce sunt bune monumentele noastre: ca "tapet" pentru talk-show-uri de orice fel! Şi pentru că neamul tot nu le ştie cum trebuie, ce mai contează dacă se oferă sub formă de salată?
Am decis să deschid acest nou topic pentru că sunt ferm convins că nu este primul caz de "manipulare" stângace sau de-a dreptul proastă a monumentelor istorice din România.
Mă contrazice cineva?
Între timp, am aflat că în aceiaşi seară alte posturi popularizau imaginea unui senator, fost ministru, cu păr fugit, care dormea dus în fotoliul său confortabil. Interogat, s-a comportat exact în maniera în care a tratat şi monumentele istorice: cu minciuna. "Eu să dorm, pardon, mă gândeam la soara lor tristă!" Păcat că nu ne-a rămas cunoscut decât prin ceea ce a scris despre artă.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/