Medievistica Forum
http://www.medievistica.ro/forum/

Patrimoniul lu Băsescu
http://www.medievistica.ro/forum/viewtopic.php?f=22&t=48
Pagina 1 din 1

Autor:  Solomon Tiglaru [ Septembrie 17, 2008, 10:04:24 AM ]
Subiectul mesajului:  Patrimoniul lu Băsescu

Ei, s-a întâmplat şi asta: preşedinţiei i s-a pus sub ochi grozăvia monumentelor. Şi şefu s-a mobilizat. Doar, zise el, văd cum se lasă în faţa mea clădirea istorică să se prăpădească ca să se pună apoi betonu cel nou de la mal!
A rostit, după care a început să moţăie.
A lăsat o Comisie. Ce să facă? Să colaboreze ori să execute MCC-ul cel incapabil?
Poate a trecut camera prea repede, dar eu văzui iarăşi, cum Comisia cea nouă e doldora de arhitecţi. Adică băieţii ăia bine plătiţi care sunt, concomitent, factori de decizie şi proprietari de firme de execuţie. Nu ca să-şi tragă singuri patrimoniul, ci ca să ni-l tragă nouă, neamului de învâtitori în jurul patrimoniului. Noi, de departe, atingători cu ochiul şi suferind mioritic şi de ciuma asta.
Vin alegerile? Hai partidelor, daţi cu capul şi gamba la poarta monumentelor!

Autor:  Adrian A. Rusu [ Septembrie 17, 2008, 12:25:56 PM ]
Subiectul mesajului:  Răspuns: Patrimoniul lu Băsescu

Comisia care a pritocit ceva câteva luni, nu conţine nici un nume de arheolog. D-l Şerban Sturdza, co-şef al ei, nu este "arheolog" (http://www.ziare.com/La_Cotroceni_se_la ... 13334.html), ci tot arhitect, chiar şef peste ei.
Membrii Comisiei ("istorici, arhitecti si profesori cunoscuti") sunt istoricul Ştefan Andreescu, David Baxter, conservation officer, din Marea Britanie, Maria Berza, vicepreşedinta Fundaţiei Pro Patrimonio-România, Ruxandra Demetrescu, rectorul Universităţii Naţionale de Arte, Hanna Derer, de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", Paul Gherasim, pictor, Ioana Irina Iamandescu, de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", Mioara Lujanschi, expert, de la Centrul de consultanţă pentru programele culturale europene, profesorul Dan Lungu, de la Universitatea tehnică de construcţii, ieromorarhul Iustin Marchiş, de la Biserica Stavropoleos, arhitectul Dan Marin, de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism, profesorul Ştefan Mănciulescu, de la Ministerul Culturii, profesorul Aurelian Trişcu, de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism.

Cu alte cuvinte, numita Comisie are doar un istoric.
Nici un ardelean nu a răzbătut în ea.
În asemenea manieră, vom asista doar la probleme unilateral puse sau întrevăzute spre rezolvare.

Autor:  Adrian A. Rusu [ Septembrie 25, 2008, 07:22:29 PM ]
Subiectul mesajului:  Hategul lui Basescu

Ei bine, iată că inevitabilul s-a produs: cartea de 2 lei ca valoare, dar scumpă la hârtie şi cartoane, a fost oferită, cu mare pompă, Sanctităţii Sale papale.
Ar fi o idee să-i trimitem recenzia de pe acest site, în aşa fel încât să afle ce a primit. Adică o bătaie de joc frumoasă, dată cu inconştienţa omului care era obişnuit doar cu sirenele şi cu consilieri pentru ridicat doar moral de popor la coşul urnelor!
Oare a fost vreodată Băsescu în Haţeg să vadă despre ce e vorba?

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/