Medievistica Forum

Forumul medieviştilor din România
Acum este Noiembrie 27, 2021, 10:08:30 PM

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 
Autor Mesaj
MesajScris: Februarie 06, 2008, 07:46:08 PM 
Neconectat
Jr. Member

Membru din: Februarie 01, 2008, 09:22:08 PM
Mesaje: 10
......

;)


Ultima oară modificat de Magister P. pe Februarie 18, 2008, 02:51:56 AM, modificat 1 dată în total.

Sus
 Profil  
 
MesajScris: Februarie 06, 2008, 08:30:13 PM 
Neconectat
Newbie

Membru din: Februarie 05, 2008, 03:27:01 PM
Mesaje: 3
???Cutia Pandorei...hmm. Parcă v-aţi luat rămas bun, solemn de la acest Forum. E greu de părăsit, când orgoliul este rănit. Peste tot pare să fie vorba numai de orgolii, din păcate! In loc să ignoraţi provocările cam tari, e drept, ale lui ST, v-aţi băgat in "bâlci" şi chiar nu vă mai înţeleg. Spirit critic observ că este la Dvs, har Domnului! Sper că poate fi dăruit altor cauze mai bune, poate chiar dorite de dvs, chiar foarte necesare. Cam târziu aţi apărut cu atitudinea despre "Istoriografia de ca-tifea", a fost deja o dezbatere, de mult, cu critici şi mai şi, cu alte cuvinte (să-mi fie iertat) s-a cam răsuflat! (M-am uitat după ea, nu ştiu unde este, poate la arhivă). A fost chiar şi consecinţă după, din câte ştiu, dl Tiglaru a început să fie cenzurat de administratori.
So, ce urmează? Începem să criticăm istorici după BIR sau mai ales care Nu sunt în BIR(!) si consumam asa energie arătând cine e mai otrăvit la muşcătură? Sau luăm frumos noutăţile apărute în domeniu, cărţi şi manifestări, şi le discutăm, fiecare după puteri? Cărţile mai ales, autorii mai puţin, deşi când semnează ei ar trebui să ştie că se expun la ori ce fel de opinie. Prin urmare, nu ar trebui să se supere. Numai că atunci, ar cam trebui să vă dezvăluiţi identitatea. Şi făcând-o poate că aţi câştiga şi mai mult public.
Dacă nu se schimbă ceva în discuţiile de aici, atunci eu voi propune să se cam închidă prăvălia. Nu înseamnă că aş putea condiţiona eu ceva aici...dar am dreptul la o simplă propunere.


Sus
 Profil  
 
MesajScris: Februarie 06, 2008, 09:47:08 PM 
Neconectat
Jr. Member

Membru din: Februarie 03, 2008, 10:50:45 AM
Mesaje: 5
Deşi tânăr (Doamne, ce bine!), cunosc mai mult sau puţin câteva medii universitare - catedre cu istorici, în general având tangenţe cu istoria medievală (ştiţi, la noi cu periodizarea până hăt...departe de Mohacs, nu e greu să se întâmple aşa) şi vreo două la care ajungi numai prin vamă şi de eşti invitat. Aşa că imi permit să spun că ceea ce se întâmplă pe acest forum, neplăcut, [b]se întâmplă din lipsa de reacţie sau dintr-o reacţie greşită a celor care se numesc medievişti.[/b] Mă scuzaţi, dar aşa se vede de la distanţă sau dacă te detaşezi un pic. Prin urmare, din vina noastră. Suntem toţi vinovaţi, deşi fiecare cu măsura lui. Pe de altă parte, acest site pare să fie de-a dreptul cuminte în critici faţă de ce poţi auzi cu adevărat spus verbal de cei care în scris nu critică niciodată sau o fac foarte reţinut. Ei cred că nu se compromit nescriind. Ei "se ocupă de altceva mai bun", după ce au realizat "terapia de birou" (sau bârfa zilnică) arătând cu degetul la cine a mai "furat" o critică dură, bucurându-se de-a dreptul, şi abia atunci făcându-şi curaj să adauge şi el una proprie. Dar efectele sunt altele când scrii. Când ai doar scrisul unui om în faţă şi eşti numai tu cu el, lipsit de o expresie facială care să atenueze din tăria vorbelor pe care poate autorul nici nu le-a dorit chiar crunte, numai pe acela îl judeci.
In fine, şi eu aş mai face un apel să se schimbe ceva la nivelul subiectelor, şi ideea de a discuta despre cărţile nou apărute mi se pare una dintre cele mai bune propuse până acum. Iar felul în care se va purta discuţia va arăta cel mai bine dacă e cineva capabil să propună coduri, modele şi altele asemenea.
Şi, aş mai propune ca domnii Finisan şi Ţiglaru să nu mai repete lucruri deja spuse (atenţie, sper să fiu înţeles corect) despre dl Simon (le-am citit toţi, am reţinut), iar Magister P., la fel, în privinţa dl Ţiglaru, dacă nu mai are alt material nou sau nediscutat.
In rest, numai de bine!


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 3 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România