Medievistica Forum

Forumul medieviştilor din România
Acum este Decembrie 01, 2021, 07:53:47 PM

Ora este UTC + 2
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: A murit Adrian Andrei Rusu?
MesajScris: Aprilie 01, 2008, 11:50:37 AM 
Neconectat
Newbie

Membru din: Aprilie 01, 2008, 11:38:36 AM
Mesaje: 2
[center][/center]ANUNŢ FUNEBRU

Cu adâncă durere anunţăm colectivitatea ştiinţifică despre încetarea din viată, în noaptea de 31 martie/1 aprilie 2008, orele 0.10, a scumpului nostru coleg şi iubit prieten, eminent istoric medievist şi arheolog
[center][/center]Dr. Adrian Andrei Rusu

Funerariile fiind organizate de către familie, am hotărât următoarele:
1. Constituirea unui Comitet de organizare care să se ocupe de păstrarea memoriei lui Adrian Andrei Rusu. El va fi compus din academicienii Ioan Aurel Pop, Marius Porumb şi Nicolae Edroiu.
2. Elaborarea unui volum omagial intitulat Adrian Andrei Rusu la 57 de ani – contemporanul nostru. Pentru a stimula contribuţiile, aşteptate de la toţi cei care l-au cunoscut, respectat şi i-au admirat opera nemuritoare, membrii Comitetului şi-au anunţat deja contribuţiile: Ioan Aurel Pop, Naţionalismul în opera lui Adrian Andrei Rusu, Marius Porumb, Arta românească europenizată în paginile scrise de Adrian Andrei Rusu, Nicolae Edroiu, Ecoul operei lui Adrian Andrei Rusu în Europa. Volumele omagiale vor fi repetate la fiecare şase ani.
3. În fiecare an se va face o Sesiune ştiinţifică comemorativă. S-au fixat temele pentru primele patru: Adrian Andrei Rusu şi Academia Română (2009), Românii şi Ungurii – legături frăţeşti milenare (2010), Potcoavele de catâri din Evul Mediu (2011), Spiritul critic – continuitate în nefolosire (2012).
4. Pentru ca revista Arheologia Medievală să fie continuată, Comitetul o solicită pe Daniela Marcu-Istrate să accepte refacerea Comitetului redacţional şi pregătirea următoarelor volume, având însă grijă ca recenzii să nu mai fie publicate. Revista va deveni săptămânală.
5. Cum www.medievistica.ro a fost unul dintre „copiii” defunctului, se decide ca Alexandru Simon să-şi asume responsabilităţi în continuarea acestui site. Domnii Radu Ştefănescu şi Ionel Cândea au anunţat că vor sprijini financiar antrepriza. Ministerul Culturii, prin Mircea Angelescu, va propune site-ul pentru finanţare din bani europeni.
6. Domnii Iacob Mârza şi Iuliu Paul vor propune Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, acordarea post mortem a titlului de doctor honoris causa decedatului.
7. Se vor ruga familia şi colaboratorii mai tineri pentru întocmirea unui album fotografic pentru constituirea Muzeului Memorial şi a unei statui în oraşul său natal. Vor fi puse de asemenea plăci comemorative la cetăţile de la Oradea, Târgu Mureş şi Râşnov, la mănăstirile de la Vinţu de Jos, Frumuşeni, Teiuş.


Fie-i ţărâna – pe care a răscolit-o timp de peste 35 de ani! – uşoară!

Pentru autentificare: Ioan Aurel Pop, Marius Porumb, Nicolae Edroiu, Mircea Angelescu, Ştefan Ştefănescu, Iacob Mârza, Daniela Marcu-Istrate, Iuliu Paul, Valentin Voişan, Călin Cosma, Călin Popescu-Tăriceanu, Adrian Păinescu, Anca Ţurcaşiu, Mircea Dinescu, Ioan Finişan, Solomon Ţiglaru, Gelu Munteanu şi mulţi alţii


Ultima oară modificat de bradut hartan pe Aprilie 01, 2008, 11:54:47 AM, modificat 1 dată în total.

Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: A murit Adrian Andrei Rusu?
MesajScris: Aprilie 02, 2008, 07:26:56 AM 
Neconectat
Newbie

Membru din: Aprilie 02, 2008, 07:17:37 AM
Mesaje: 2
Interesant! Dovada cea mai buna ca oameni inclinati spre scenarita se plictisesc foarte rau. Imi aduceti aminte de un artist, cunoscut prin treaba pe care si-a facut-o cu monumentele, care si-a inscenat propria inmormantare. Pare ca mai aveti putin, foarte putin pana atunci. Succes! pana atunci si scoala de psihologie / psihiatrie romaneasca va fi mai buna, mai pregatita sa faca fata cazurilor grave.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: A murit Adrian Andrei Rusu?
MesajScris: Aprilie 02, 2008, 09:51:55 AM 
Neconectat
Sr. Member

Membru din: Aprilie 07, 2007, 09:20:25 AM
Mesaje: 49
Cineva cu diminutiv a uitat de 1 Aprilie!
Da, şi eu ştiu un anume Medve care şi-a înscenat înhumarea. Chiar nebun-sadea. Parcă a lucrat minunat cu doamna Marcu (?!).
Ce legătură o fi nu prea îmi dau seama.
Dar aranjamentul citit e plin de umor sarcastic. E ceva să stai lângă Anca Ţurcaşiu!
Cam bine în ton cu omagierile de 45, 50, 55 şi 60 de ani care curg la concurenţă. Parcă asta ar trebui să devină ultima grijă a respectivilor înainte de a fi primiţi în cazare veşnică, departe de casele lor. De la Cel mai mare Omagiu (vândut acum cu bani grei!) am rămas cu nostalgii care dovedesc fie că ne-a plăcut, fie că nu ne putem lipsi de ele. Din moment de oameni vii dau nume de străzi, stadioane sau sunt teme de statui publice, de ce nu şi istoricii? Că pare o derogare de la bunul simţ, asta să o simtă ceilalţi dacă respectivii nu o descoperă.
Eu m-am distrat bine. Sunt sigur că nu va place unora. Dar, suntem într-o ţară liberă, nu?


Ultima oară modificat de Solomon Tiglaru pe Aprilie 02, 2008, 12:22:58 PM, modificat 1 dată în total.

Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: A murit Adrian Andrei Rusu?
MesajScris: Aprilie 02, 2008, 10:02:57 PM 
Neconectat
Newbie

Membru din: Aprilie 23, 2007, 04:00:01 PM
Mesaje: 2
Ca cineva săî conceapă un astfel de "anunţ funebru", după părerea mea este nevoie de un imbecilism impertinent...pe scurt, prostia cu care ne-am obişnuit să ne luptăm în "eterna" şi "fascinanta" Românie.
Într-o societate academică, unde se ajunge la astfel de manifestări, dăm dovadă de invidie şi frustrare datorită faptului, că unii nu au curajul să iasă în faţă, nu au curajul să se manifeste cum se cuvine unui om, care gândeşte raţional. Stimaţi semnatari ai "anuntului" respectiv...dacă aţi fost implicaţi direct în semnarea "documentului", îmi pare rău pentru Dvs., iar dacă nu, acest mesaj nu vă este adresat.
În orice caz, stimate domnule sau doamnă Nimeni, sper, şi voi face şi eu tot posibilul ca această faptă să aibă urmări şi nu pentru că sunt un elev al profesorului menţionat, ci datorită faptului, că mă consider Om.
Laşitatea este cel mai jalnic act, de care poate da dovadă un om...dar, din păcate suntem deja obişnuiţi cu această atitudine în Romania!


Ultima oară modificat de Csok Zsolt pe Aprilie 02, 2008, 10:25:18 PM, modificat 1 dată în total.

Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: A murit Adrian Andrei Rusu?
MesajScris: Aprilie 03, 2008, 08:25:55 AM 
Neconectat
Sr. Member

Membru din: Aprilie 07, 2007, 09:04:04 AM
Mesaje: 39
Oameni buni!
Să nu ne ambalăm degeaba! Sunt convins că dincolo de gluma macabră, principalii suferinzi ai momentului sunt cei menţionaţi acolo. Haideţi să recunoaştem că, teoretic, o asemenea alternativă - excluzând accentele groteşti, care subliniează de fapt farsa, ar fi deplin posibilă.
Ceea ce mie mi se pare aberant in toată povestea este distanţa uriaşă care se alimentează (nu ştiu dacă artificial sau natural) între faptele omului şi omul însuşi. Aş putea întreba, dar nu ştiu pe cine, cum este posibil ca cineva cu jumătate de raft de cărţi de specialitate să nu conducă doctorate? Nu vreau să fac comparaţii deplasate, dar este clar pentru foarte multă lume că avem o mulţime de "căţăraţi", prin conjuncturi, relaţii para-profesionale, care nu vor merita vreodată nici măcar o farsă de 1 Aprilie.
Îi doresc viaţă lungă domnului Rusu!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: A murit Adrian Andrei Rusu?
MesajScris: Aprilie 04, 2008, 07:56:49 AM 
Neconectat
Jr. Member

Membru din: Mai 07, 2007, 06:49:37 AM
Mesaje: 8
Localitate: Cluj-Napoca
Sper din suflet că este vorba despre o farsă. Cum spune şi colegul meu(Csok Zsolt), este păcat că cel ce a pus la cale această farsă, se ascunde după un pseudonim. Putem interpreta această farsă şi ca pe un semnal de alarmă; să ne amintim în fiecare clipă că nu suntem decât nişte simpli şi umili muritori a căror amintire va dăinui prin fapte, scriei, sau nu va dăinui prin nimic, fi-vom daţi uitării. Lăsând toatea acestea în urmă, doresc multă sănătate, putere de muncă tuturor celor implicaţi/menţionaţi în text şi tuturor celor care contribuie la dezvoltarea acestui forum şi site atât de util nouă, celor pe punctul de a deveni medievişti, graţie mentorilor noştri.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: A murit Adrian Andrei Rusu?
MesajScris: Aprilie 05, 2008, 08:52:56 AM 
Neconectat
Newbie

Membru din: Aprilie 05, 2008, 08:38:00 AM
Mesaje: 1
Scuzaţi dacă voi fi un pic confuz.
După ce s-a dovedit că totul nu e decât o păcăleală, am auzit numeroase glasuri revoltate.
Nimic nu am auzit despre semnalul pe care un posibil asemenea Anunţ l-ar da. Dispare un istoric. Şi? Sunt fericiţi o mulţime de supravieţuitori care vor fi mai liniştiţi sau mulţumiţi. Golul rămâne. Cine va continua să ducă mai departe ce a început A. A. Rusu? Eu nu prea văd pe cineva. Deci, aşa cum se pare că a murit "Mediaevalia Transilvanica", vor muri şi "Arheologia Medievală", şi site-ul ăsta? Un spirit nemulţumit, un spin în dosul unora dintre presupuşii semnatari, nu va mai fi. Va fi mai bine?
Ce ar fi să ne gândim mai des nu la accidente, ci la criza de fond a istoriografiei în care vrem să ne ducem traiul şi să ne mâncăm mălaiul? Oamenii care-şi aşteaptă moartea la gura sobei fac degeaba umbră pământului. Orice istoric ştie asta.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: S-a implit un an
MesajScris: Aprilie 01, 2009, 08:47:33 AM 
Neconectat
Sr. Member

Membru din: Aprilie 07, 2007, 09:20:25 AM
Mesaje: 49
O să-mi permit să-i urez D-lui Adrian Andrei Rusu, un "La Mulţi Ani!".
Nu cred că ar fi ziua lui. Doar că aş doresc să-l flatez de-a dreptul, tot glumind, pentru "fenomenul" pe care l-a instalat în lumea virtuală, trăgând "păcăleli după păcăleni" mulţimii de impostori sau neatenţi care s-au instalat cu atât curaj în istoriografia de medievistică.


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România