Medievistica Forum
https://www.medievistica.ro/forum/

Franciscani
https://www.medievistica.ro/forum/viewtopic.php?f=17&t=199
Pagina 1 din 1

Autor:  Georg Schoenpflug von Gam [ August 26, 2013, 11:24:13 PM ]
Subiectul mesajului:  Franciscani

1.

Franciscani

Fişiere ataşate:
Kolozsvar. Ferencrendiek temploma. Keresztfolyoso.jpgNota preliminara:

Paginile de Episcopie Catholica de Transsilvania, referindu-se la ISTORIOGRAFIE, luaindu-se dupa Lestyan Ferenc, archivarul LOCO, dau de exemplu toate o nota minimalista bibliografica cu numele Gyoergy, de exemplu (Gyoergy, 60).
(NU scriu CORECT cu UMLAUT si accente, serverul acesta american? nu cunoaste diacritice si accente si schimonoseste tot script-ul de nu intelegi.)

Si nu stii ce este..daca ai noroc, te gandesti ca toti lucreaza dupa Lestyan, cauti Lestyan si gasesti eventual (Gyoergy, Ferencrendiek, 60)..
Aha, cauti si dai in google ONLINE de Ferencrendiek si gasesti imens de multe, dar sub
SZABO, Gyoergy: Ferencrendiek..
deci il cheama Szabo Gyoergy, mai corect si complet: Dr. Szabo Gyoergy Piusz
Insa, Episcopia si productele ei sunt mai catholice decat papa: dau numele MONAHIC, deci numai prenume: Gyoergy.
ca in bancul ardelenesc: Io mi-s Gheorghe, da'tu cine esti?

Szabo, Gyoergy Piusz(Dr.): Ferencrendiek a magyar toertenelemben. Adalekok a magyar ferencrendiek toertenetehez. Budapest, 1921.
http://archivum.ferencesek.hu/letoltes/irodalom/Szabo_Ferencrendiek.pdf

Acest exemplar ca TEXT scris mi se pare incomplet. Se opreste brusc la pagina goala 454. Tabla de materii de la inceput da numai structura interna,informativa in sine, insa fara paginatie. DAR, daca deschideti in lateral la I-VI FEJEZET (Cuprins: capitole I-VI), fiecare subtitlu de acolo DESCHIDE capitolul.. Deci, merge. Bine este ca exista lateral si o LEISTE cu paginatia completa (numai numarul de pagina, fara capitole si subtitluri, deci pagina-de-pagina, deci daca dai de-o sursa care-l citeaza (Gyoergy,60) si STII despre CARE GHEORGHE e vorba,deschizi aici pagina 60 ajungi poate la oarece rezultat). INDEX? Poti sa uiti. AICI inca nu, insa exista imens de multe editii ONLINE..O pastrez si pe asta, deocamdata, in lipsa de altceva...E practica treaba cu paginatia rapida.

Schematismele si tot despre Franciscani, citate de autor (dar SI altele, e MULT de tot)se gasesc toate daca deschideti SUB-Link-urile

Magyar Ferences Koenivtar es Leveltar

din LINK-ul dat mai sus la posting 1, il dau inca o data aici:

http://www2.arcanum.hu/2011

E bine sa mergeti si sa verificati: totdeauna sursa-dupa-sursa-dupa sursa..se pierde info primara, TREBUIE sa o recuperati mergand pe fir inapoi in timp.Si citati atunci, daca gasiti, sursa cea mai veche, completata eventual cu cercetarea mai noua, imbogatiti info, nu o scurtati..

Georg Schoenpflug von Gambsenberg

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/