Medievistica Forum
https://www.medievistica.ro/forum/

Neputiinţele profesionale
https://www.medievistica.ro/forum/viewtopic.php?f=23&t=204
Pagina 1 din 1

Autor:  Adrian Andrei Rusu [ Februarie 20, 2014, 11:12:24 PM ]
Subiectul mesajului:  Neputiinţele profesionale

Pot şi am dreptul să scriu ca un om în vârstă. Pot de asemenea să mă judec contextual, în raport cu breslaşii mei. Ştiu ce brazdă lată de resentimente am putut stârni numai pentru că am avut tupeul să mă exprim deschis şi critic. Dar, în final, constat că problema este alta, de o generalitate îngrozitoare şi cu consecinţe catastrofice.
Mă uit în jurul meu şi văd că nu există decât grupuscule de prieteni, nu de colegi în aceleaşi compartimente de cercetare. Nu ştiu cu-adevărat să funcţioneze ceva serios la o cifră mai mare de trei! Toată lumea are ceva de-mpărţit cu ceilalţi, invidiile sunt alimentate din afara profesiunii, se lucrează mârşav, se ocoleşte parşiv.
Nebunia acestei stări iese la iveală sub forma absenţei oricărei coerenţe de acţiune pentru vreo legislaţie, asociaţie, revistă, apărare împotriva vreunei ticăloşii ierarhice sau exterioare.
Istoricii sunt primii care nu învaţă din istorie! Se comportă identic ca şi dragul popor din care se extrag. Adică la fel de dezlânat şi bezmetic. Ca şi poporul, ei "aşteaptă" despoţi luminaţi, presiuni UE, conjuncturi dumnezeieşti, la care doar să se alinieze ca oile şi să mârâie la colţuri ca animale laşe şi slabe, pe care - pe moment, nu le-aş putea descoperi cu numele. Educaţi într-o istorie a fatalităţilor provocate mereu de către altcineva decât ei, cei perfecţi la minte şi mereu buni la treabă, se îndreaptă inexorabil către autodistrugere.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/